Etno - Din trecut in viitor !

sâmbătă, 25 iunie 2011

Grupul Etno s-a format in primavara anului 2000, abordand cel mai reprezentativ stil muzical din Romania: Etno-Dance.
 
Initiativa formarii grupului Etno apartine aceluiasi grup de producatori K1 (Radu Fornea, Mircea X-Mann Presel si Daniel Alexandrescu) care si de acesta data au convins prin originalitate si profesionalism.
Componenta initiala la vremea respectiva: Silvia Stanciu, Simona Secrier si Radu Ille. Cel din urma alege, la un moment dat, o cariera solo abordand acelasi stil etno care l-a consacrat, moment in care trupa Etno sufera o prima schimbare de componenti: Dan Lazarica vine sa completeze golul (la propriu vorbind) format.
In anul 2005, grupul trece din nou printr-o schimbare de componenta, Dan Lazarica si Simona Secrier parasind grupul pentru a se dedica unor cariere solo.
Locul lor este luat de Alin Pop si Ramona Olteanu, doi tineri mandrii si ambitiosi formula cu care Etno isi urmeaza drumul mai departe.
In vara anului 2007, Alin se retrage din trupa, pt a se dedica unei cariere solo, locul sau fiind luat de Florin Grigore, cunoscut solist de muzica populara. La putin timp dupa, trupa a ramas in urmatoare formula: Florin Grigore si Ramona Olteanu, luindu-si alaturi de ei doua dansatoare. La inceputul anului 2009, Ramona a finalizat contractul cu trupa, locul ei fiind luat de Claudia Ghitulescu, solista de muzica etno. Acum trupa Etno incepe in forta in noua componenta, Florin si Claudia!
 
 FLORIN ( nume intreg Florin Grigore) este din Corabia, jud Olt. A absolvit Seminarul Teologic si Facultatea si Masterul in Teologie unde a facut parte din cor, participand la mai multe festivaluri nationale, in care a castigat numeroase premii. Inca de mic a avut inclinatii catre muzica populara. A luat lectii de canto avand ca profesor pe d-na Anca Floriana Pliundra, a Lic de muz. Dinu Lipatti din Bucuresti. Astfel la inceputul anului 2004 si-a inceput cariera solo in muzica populara, iar in cursul anului 2005 si-a lansat primul album din cariera solo.A participat la multe emisiuni de radio si televiziune, iar in cursul anului 2007 a devenit noul membru al trupei Etno. Studiaza in continuare muzica, fiind inscris in anul II la Facultatea de Muzica din Bucuresti. Si-a dorit foarte mult sa interpreteze si etno-dance si iata ca prin cooptarea lui in grupul Etno, visul i s-a indeplinit. 

In noua componenta Etno a participat deja cateva zeci de concerte, in special in tara.
Totul a inceput cu o serie de concerte "de acomodare" sustinute in decurs de o luna de zile. Orasele vizate au fost Constanta, Piatra Neamt, Focsani, Arad si Bucuresti. Prestatia noilor componenti s-a ridicat la asteptarile fanilor si organizatorilor, acestia aplaudandu-i la scena deschisa la toate concertele si asigurandu-i de sustinerea lor.
De asemenea, tot in plan promotional Etno a avut numeroase aparitii in emisiuni de televiziune la: Acasa TV, Prima TV, Antena 1, National TV etc.

In prezent Etno lucreaza in studiourile K1, cu echipa de producatori/compozitori/aranjori/tehnicieni coordonata de Daniel Alexandrescu, component al grupului K1, la albumul ce se va lansa in curand.


 
 
ISTORIC 
Primul album s-a intitulat "Haida numa' si numa" si a fost lansat in anul 2001 in componenta Silvia Stanciu, Simona Secrier, Radu Ille.
Succesul cantecelor de pe acest album precum si prestatia artistica a componentilor grupului si munca depusa de echipa din spatele grupului, a facut ca de-a lungul anilor Etno sa sustina sute de concerte atat in tara, cat si in strainatate, devenind un grup de marca la muzicii romanesti.
Unul din concertele importante este cel sustinut in cadrul lansarii primului album al noului proiect etno al Star Artists Alliance, "#o-ra".
 
Pe plan promotional Etno a avut numeroase aparitii in emisiuni ale principalelor statii de televiziune atat din Bucuresti cat si din tara si strainatate.
In vara anului 2002, cei trei etnici au filmat al doilea videoclip, urmat la doua saptamani de lansarea celui de-al doilea album. Atat videoclipul, cat si albumul poarta acelasi titlu: "Nu ma lasa".
Concertele sustinute in fata unor sali arhipline in Austria, au dovedit inca o data ca reteta aleasa a fost una inspirata si extreme de bine gustata de public si fani.
Succesul repurtat i-au facut pe organizatori sa-i reinvite in toamna aceluiasi an pentru cateva concerte.
In toamna lui 2002, Etno au pornit intr-un turneu in Statele Unite pentru a sustine o serie de concerte cu caracter de promovare a noului album in cadrul comunitatii romanesti.
Turneul s-a desfasurat intre lunile septembrie si octombrie si a cuprins aproape 20 de orase de peste Ocean, printre care: Detroit, Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco si altele.
La inceputul anului 2003, Etno au luat drumul Spaniei unde intre 30 ianuarie - 3 februarie au participat in cadrul FITUR (un prestigios targ international de turism) unde au contribuit prin intermediul Ministerului Turismului la promovarea Romaniei in lume.
La inceputul lunii martie 2003 (pe data de 7) Etno au fost invitati in Germania la un important Targ International de Turism, unde au sustinut o serie de concerte. Pe parcursul celor trei zile in care au incantat asistenta prezenta la standul romanesc de la Berlin, cei trei componenti ai grupului Etno au acordat o serie de interviuri pentru diferite cotidiene germane, dar si pentru posturi locale de televiziune.
 
Exact in ultima zi din luna mai a aceluiasi an, grupul s-a deplasat in capitala Spaniei pentru un concert ce a avut loc in Piata Primariei din Alcala de Henares (o extensie a Madridului), organizat la invitatia puternicei comunitati romanesti din respectiva localitate.
La inceputul lunii februarie 2004 (intre 5-9) Etno a intreprins un mini-turneu in Austria, concretizat in cateva reprezentatii in cadrul unui targ international de turism ce a fost organizat in orasul Salzburg.
La inceputul primaverii 2004 intra in focul filmarilor pentru un nou videoclip. Intr-o locatie non-conformista pentru o vreme totusi rece (lacul Baneasa) filmarile au ramas adanc in memoria atat a celor trei membri ai grupului, cat si a celorlalti oameni din echipa tehnica, datorita frigului si vantului napraznic ce batea cu putere la primele ore ale diminetii. Efectul videoclipului este dintre cele mai speciale, iar piesa aleasa pentru a fi transpusa in imagini se intituleaza "Ma bate vantul, ma bate". Pe intreg parcursul anului 2004 continua seria de concerte emisiuni si interviuri.
 
In anul 2005, Etno realizeaza un duet cu Marcel Pavel, una din cele mai bune voci masculine ale României. Impreuna au lansat cantecul de succes "Hei omule, fa-ti frumoase zilele", demonstrand inca o data ca harul artistic nu are limite.

0 comentarii: